Anne Dostu Hastane Unvanı Aldık
27 Ağustos 2018

Güvenli ve Kaliteli Gebelik İzlemi ve doğum hizmeti almak her anne adayının hakkıdır diyerek yola çıktık.

Yozgat Sorgun Devlet Hastanesi, normal doğuma teşvik ederek, anne adaylarının kaliteli doğum hizmetine ulaşmalarını sağlamak amacıyla yürüttüğü çalışmalarla "anne dostu" hastane seçildi.

Yozgat Sorgun Hastanesi doğum servisinde dört ayrı sancı, doğum ve lohusa (SDL) odaları oluşturuldu , anne adaylarının mahremiyete dayalı tek kişilik doğum ünitelerinde hastanede kaldıkları süreyi ev ortamı konforunda geçirebilecekler

Anne dostu hastane unvanını alabilmek için gebe okulunu da kurulmuştur "Anne adayları, hamilelik döneminde alanında eğitimli doğumun bütün evreleri ve çocuk bakımı konusunda alanında uzman kişiler tarafından eğitim alıyor. Biz, anneleri aslında ilk olarak gebe okullarında normal doğuma yönlendiriyoruz.